a4 affisch verk (1)_edited.jpg

Barläst kalkstensbruk, Lärbro.

I samarbete med Nordret scen och film ,
Maria Larsson och Mats Larson, skapades fyra unika dansvandringar på fantastiska Barläst. Brukshistorisk information om brukets funktion från 1600-tal till början av 1900-talet och berättelser om människornas  arbete varvades med jazzdans som på olika sätt synliggjorde detta, platsen och naturen. M Art Lab hade intressanta och inspirerande publiksamtal där man delade upplevelser och idéer om historia, nutid och danskonst! Tack Gotland!

 
srtx6u0w.jpeg

Häfla bruk, Finspång.

Residenset gjordes i samarbete med Finspångs kommun/ Kulturhuset i Finspång med stöd av Region Östergötland/ Dans i Öst

Första dagen handlade om att lära känna plats, människor och historia och att skapa en gemensam bild över föreställningen + ordning och flöde.  Torbjörn Zimmerman och Lisa delade med sig av sin kunskap om Hävla och vi enades om att utgå från kvinnornas perspektiv.

Det blev fyra unika föreställningar med M Art Lab tillsammans med guiden Lisa Aro Lindh.

 
mar_2461.jpg

Olofsfors bruk

En veckas residens i Nordmaling och på fantastiska Olofsfors bruk. Med stöd av Norrlandsoperan kunde vi tillsammans med brukets intendent och folksångerskorna Elsa Hasselgärde och Sigrid Ottosson skapa två guidade dansvandingar på bruket och en kvällsföreställning "i masugnen"!

 
My New Channel
Titta nu
 
mar_4152.jpg

Glaskollaboration

Ett möte mellan dans- och glaskonst, Av inspiration från varandra skapas "Mattoxglas" och glaskoreografi. På vackra fjäderholmarna i hyttan, garage by the sea.
Sommaren gav oss nära 30 grader och hyttan var om möjligt ännu hetare. Annette Alsiö tittade på oss när vi gjorde Mattoxövningar och vi fick se henne arbeta i hyttan och följa hennes hantverk, sedan skapade vi på plats. Det blev ett publikt laborerande då dörrarna var öppna och förbipasserande kunde stanna till och titta på glasblåsarkonst och jazzdans!