top of page
mar_1652.jpg

Åse Wallberg

Dansare och pedagog som sedan 2002 har arbetat som linjeledare på Lunnevads folkhögskolas danslinje. Åse utbildade sig på Danshögskolan 1993-1996 och har efter det arbetat både som pedagog och som dansare. Hon har varit dansare i kompaniet Barents dansensemble samt i flertalet dansföreställningar och dansfilmer av koreografen Sophia Örnell. Numera ligger mycket av fokus-både gällande undervisning, dansande och koreograferande på att utforska, sprida och bevara Mattoxtekniken

mar_1580.jpg

Isabell Gisselgård

Universitetslektor i dans på fakultet for utøvendekunstfag på Universitet i Stavanger sedan 2014. Isabell kombinerar undervisning med koreografiska uppdrag bl.a. i samarbete med arrangemang på Stavanger Konserthus och tar just nu en mastergrad i samtida dansdidaktik på Stockholms konstnärliga högskola. Hon är utbildad på Danshögskolan i Stockholm 1993–1996 och efter sin utbildning arbetade hon som danspedagog och dansare i Sverige mellan 1997 och 2011.

mar_1405.jpg

Jaakko Kulmala

Stockholmsbaserad dansare, danspedagog och föreläsare. Han har kandidatexamen i danspedagogik (DOCH) och har vidareutbildat sig till dansare vid Peridance CapezioCenter i New York. Jaakko är en certifierad instruktör i Simonsonjazz. Han har varit medlem i danskompanierna Pori Dance Company, Tromäki Dance Company och Off/Balance Dance Company samt jobbat som dansare/skådespelare på den sverigefinska teatern Uusi Teatteri 2014-2015. Han har medverkat som dansare i olika konstprojekt, modeshower och installationer. Jaakko undervisar jazzdans och föreläser i jazzdanshistoria, koreografiska praktiker och jazzdansdidaktik på yrekesdansarutbildningar på DOCH och Balettakademien idag.

mar_1691.jpg

Malin Stenholm

Dansare utbildad på Balettakademien i Stockholm som utvecklat sitt artisteri och sin dansbredd genom arbete i teatersammanhang med operett, musikal och musikteater sedan 1994. Malin har varit dansare i musikaler och Operetter, hon har drivit och dansat i danskompaniet Kompani Q och arbetat i samarbeten med andra konstnärer med platsspecifika föreställningar. Hon har varit en drivande kraft i arbete med barn och ungdomsproduktioner i framförallt Värmland. Malin är legitimerad gymnasielärare, specialiserad i Mattoxtekniken och arbetar främst med jazzdans. Den stundande premiären av Jesus Christ Superstar blir hennes 27:e musikalproduktion som koreograf.

bottom of page